Mieszalnia lakierów Bydgoszcz - jaką polecacie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leohar
    Classic
    • 2013
    • 23

Zamieszczone przez ruwado
    Wspomnień nikt nam nie zabierze, chyba, że ten Niemiec..... no jak mu było

Alzheimer!!!
    :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
    OCT 3 1.4 TSI CHPA ,DSG, ELEGANCE
  • jarper
    Classic
    • 2011
    • 3

Mam do zrobienia usługę lakierniczą ale muszę dorobić oczywiście lakier.
    Jaką polecacie mi dobrą firmę na terenie Bydgoszczy jeśli chodzi o mieszalnię lakierów samochodowych? Kiedyś dorabiałem lakier w firmie Kolor na Ujejskiego 6A do Leona,
    ale potem facet który mi malował części mówił że lakier dorobili trochę za jasny więc mam obawy znów tam zamawiać.

Komentarz

• ahmed799
      RS
      • 2009
      • 6871
      • Ford

jarper, na Żwirki i Wigury bardzo dobra mieszalnia. Zawsze u nich kupuje lakiery. Doradztwo bez problemu i obsługa bardzo miła.

филип
      Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• Arti_r1
        RS
        • 2008
        • 2626

Zamieszczone przez jarper
        ale potem facet który mi malował części mówił że lakier dorobili trochę za jasny
        no tak, najlepiej potem lakiernikowi zwalić tą wine na mieszalnie. Może być tak że w mieszalni kolor dobrali Tobie ok, ale potem lakiernik nie przecieniował i była kicha
        Fabryka Barw :]

Czarna O1 rs-line tdi
        Srebrna O2 Scout

DACAR.team

Komentarz

• ahmed799
          RS
          • 2009
          • 6871
          • Ford

jarper, jak dorabiałem lakier do skody, to dałem grilla bo miałem akurat wymontowanego. Następnego dnia miałem dorobiony lakier i naładowany w spray. Pomalowałem sobie chromową ramkę grilla i nie ma żadnej różnicy w odcieniu.
          Pamiętaj, że lakier dobierać jest najlepiej wg jakiegoś elementu bo z czasem zmienia się jego odcień.

филип
          Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• kazik79
            Drive
            • 2011
            • 88

Re: Mieszalnia lakierów Bydgoszcz - jaką polecacie?

Zamieszczone przez jarper
            Kiedyś dorabiałem lakier w firmie Kolor na Ujejskiego 6A do Leona,
            ale potem facet który mi malował części mówił, że lakier dorobili trochę za jasny więc mam obawy znów tam zamawiać.
            dziwię się koledze, że dał się namówić na samodzielne kupowanie lakieru (no chyba, że robota w bardzo atrakcyjnej cenie lub u Was tak o "malarza" trudno)

niech sobie sam lakiernik jedzie i zamówi/dorobi lakier i nie ma potem problemu, że za jasny czy za ciemny itd., niech się on dochodzi z mieszalnią, Ty płacisz i wymagasz, albo nie płacisz w ogóle

zresztą pan lakiernik powinien wykonać natrysk próbny i porównać kolory (oczywiście nikt tego nie robi), większość mieszalni na puszkach z lakierem daje info, aby taki natrysk wykonać bo inaczej nie uznają reklamacji bo reklamować można tylko lakier w puszce, a nie na pomalowanym elemencie

inna kwestia to rodzaj/kolor podkładu na jaki lakiernik położył końcowy lakier - źle dobrany podkład może zmienić kolor lakieru finalnego, odpowiednie nakładanie/cieniowanie to już oczywiście kunszt lakiernika i tu także można spie.....ć dużo

sorry za OT, ale może czasem dać 100 PLN za robotę więcej i mieć głowę spokojną, że fachura będzie chciał/musiał poczuwać się do odpowiedzialności za usługę, którą wykonuje

Komentarz

Pracuję...